Trefdag Sociaal

Op 26 april verzamelden meer dan 1200 mensen om zich te laten inspireren om lokaal meer sociaal te doen! De stadsschouwburg van Antwerpen bruiste van energie, zoals je in dit filmpje kan merken. Alle presentaties kan je terugvinden op de website. Maar op deze pagina kan je enkele verslagen vinden van sessies die relevant zijn voor onze publieke thuiszorgdiensten.


We lichten we hier kort nog een aantal sessies toe.

- Nieuwe vrijwilligers duurzaam aantrekken
- Wordt sociaal beleid de harde kern van het lokale beleid?
- De toekomst van de publieke zorg
- Vernieuwende praktijken voor een zorgzame buurt
Mark Suykens over de nieuwe gemeente

 


De VVSG lanceerde tevens een wake-up call voor lokaal sociaal beleid. Op de trefdag werd het “manifest voor moedige mensen” voorgesteld. Het manifest is een oproep aan medewerkers, lokale politici en verenigingen tot een sterk sociaal beleid. Het gaat om beleid van gemeente en OCMW dat versterkt, door mensen te steunen vanuit hun mogelijkheden, verbindt, door partners bijeen te brengen en samen  te werken, voortstuwt, door lokale dynamiek te stimuleren, gedragen is door moedige mensen die, samen met burgers, ervoor zorgen dat iedereen mee is.

Het manifest voor moedige mensen: meer info kan je hier vinden.

 

Het slot van deze dag werd verzorgd door het theatergezelschap Tutti Fratelli. Imagine all the people en 'we zullen doorgaan' zorgden voor een ongelooflijke stilte in de zaal. Ook op de sociale media waren die dag zeer we actief. In deze storify kan je alles nakijken.