Corona update

De VVSG volgt voor de publieke zorgdiensten de laatste informatie op omtrent het Coronavirus.

ALGEMENE INFORMATIE

RICHTLIJNEN GEZINSZORG 

RICHTLIJNEN DIENSTENCENTRA 

Nota versoepeling sluiting lokale dienstencentra en richtlijnen doorstart lokale dienstencentra.

Vanaf 25 mei 2020 kunnen terug één op één activiteiten (kapper, pedicure) in de lokalen van het lokaal dienstencentrum worden georganiseerd. Bij activiteiten met meer dan twee personen, worden strikt de federale maatregelen gevolgd. De veiligheid van de gebruikers, medewerkers en vrijwilligers is een voorwaarde bij de doorstart. Het ministerieel besluit wordt binnenkort gepubliceerd en zal terug te vinden zijn op de website van Zorg en Gezondheid.

  • Het Agentschap Zorg en Gezondheid zal in de week van 25 mei mondmaskers leveren om de lokale dienstencentra te ondersteunen bij een veilige heropstart. We hebben hiervoor aan de centrumleiders een e-mail gestuurd met de vraag om informatie aan te leveren aan het Agentschap Zorg en Gezondheid voor de levering van de mondmaskers.
  • De Vlaamse Regering heeft in het kader van COVID-19 een besluit goedgekeurd dat verschillende administratieve procedures en termijnen aanpast in de regelgeving van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, en daarnaast ook diverse besluiten van dat beleidsdomein wijzigt.  Sommige aanpassingen zijn tijdelijk, andere blijven ook na de COVID-19-pandemie verder van toepassing.  
  • VVSG heeft bij het kabinet ook financiële compensaties voor de lokale dienstencentra gevraagd wegens de sluiting als gevolg van de coronacrisis. We volgen dit verder op en houden jullie op de hoogte!
  • Nieuwsbrief Netwerk thuiszorg (23/03/20)
  • De sluiting van de lokale dienstencentra werd verlengd door het agentschap Zorg en Gezondheid (28 april). Bij eventuele vragen, raadpleeg de FAQ of u kan contact opnemen met het Agentschap Zorg en Gezondheid per mail via thuiszorg@vlaanderen.be of op het nummer 02/5533362.
  • Op deze veelgestelde vragen kregen wij alvast een antwoord.
  • Raadpleeg ook onze pagina met praktijkvoorbeelden en werkinstrumenten.

 

ANDERE RELEVANTE RICHTLIJNEN & ADVIEZEN

 

NAAR PRAKTIJKVOORBEELDEN EN WERKINSTRUMENTEN